News

Το καλύτερο μέρος να δουλεύεις, το σπίτι!

Ένα σύγχρονο trend ή μια νέα κανονικότητα;

Η τηλεργασία, είναι ένα μοντέλο αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα είναι κάτι εντελώς καινούριο. Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς πλέον προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι ταχύτερες συνδέσεις έχουν ανατρέψει τα δεδομένα και πλέον, εργασίες οι οποίες προϋπέθεταν φυσική παρουσία μπορούν να γίνουν από απόσταση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά να έχετε το σωστό εξοπλισμό γραφείου!

Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να μετατρέψετε το σπίτι σας στο καλύτερο μέρος να δουλεύετε καθώς και συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας.

Εργαστείτε από το σπίτι σαν να ήσασταν στο γραφείο

Η αλήθεια είναι ότι θέλει τρόπο!

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα απαραίτητα προϊόντα τεχνολογίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο οικιακό γραφείο, να κάνετε εύκολα τις online συναντήσεις σας και να μείνετε παραγωγικοί.

Καθορίστε εξ’ αρχής τον χώρο εργασίας. Αποφύγετε την τηλεργασία από τον καναπέ, καθώς δεν βοηθάει ούτε στη συγκέντρωση αλλά ούτε την πλάτη σας! Επιλέξετε έναν ήσυχο χώρο για να δημιουργήσετε το νέο σας γραφείο

Λίγο – πολύ όλοι έχουμε (ή πιο σωστά… είχαμε) προσαρμόσει το γραφείο στο χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε όσο πιο άνετα γίνεται. Ομοίως, και το γραφείο στο σπίτι θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο τέτοιο που να σας επιτρέπει να δουλεύετε ξεκούραστα.

Μια άνετη καρέκλα


Επειδή υπάρχει πιθανότητα να περνάτε τις ίδιες ή και περισσότερες ώρες καθισμένοι, προτιμήστε μια εργονομική καρέκλα που δε θα σας κουράζει. Να υποστηρίζει δηλαδή με ασφάλεια το μέγεθος και το σχήμα του σώματός σας χωρίς προβλήματα.

Tip: Η καρέκλα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι άνετη και σωστά ρυθμισμένη και να στηρίζει καλά την σπονδυλική σας στήλη.

Ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο


Μπορεί το remote working να μπήκε απότομα στη ζωή μας, όμως οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές. Επομένως θα χρειαστείτε και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ανταπεξέλθετε. Τίποτα δε συγκρίνεται με την άνεση και την ευκολία που προσφέρει ένα σετ πληκτρολόγιο – ποντίκι με ασύρματη σύνδεση η και με καλώδιο. Μπορείτε να βρείτε πολλά μοντέλα με εργονομικό σχεδιασμό έτσι ώστε εκτός από την παραγωγικότητα να αυξήσετε και την άνεση σας.

Μια μεγάλη και άνετη οθόνη


Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά μια οθόνη μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για ρύθμιση της φωτεινότητας, προσαρμογή για προβολή βίντεο, ταινίας κτλ. που θα κάνουν την εργασία από το σπίτι πιο άνετη.

Μήπως η εργασία σας απαιτεί multi-tasking?

Τότε σίγουρα χρειάζεστε 2η οθόνη! Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πολλά παράθυρα θα σας βοηθήσει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργασιών σας, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και λάθη.

Όποιος το δοκίμασε δεν το αλλάζει με τίποτα!

Διαχείριση καλωδίων


Δεν θα μπορούσατε να εργαστείτε σε ένα γραφείο με μπερδεμένα καλώδια. Ένας οδηγός καλωδίων θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα καλώδια των συσκευών σας και θα βελτιώσετε την αισθητική και την λειτουργικότητα του home office σας.

Για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εργασία, θα χρειαστείς τον κατάλληλο εξοπλισμό και εργαλεία (software & hardware).

Ένας Σταθερός Υπολογιστής ή Φορητός Υπολογιστής…

Αναβαθμίστε το σύστημα σας

  • Ο κεντρικός επεξεργαστής είναι σαν τον εγκέφαλο, μπορείτε να καταλάβετε πόσο αναγκαίος είναι! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ανάγκες σας ώστε να επιλέξετε τον καταλληλότερο.
  • Πιστεύετε η προσθήκη μιας καινούριας κάρτας γραφικών αυξάνει τις επιδόσεις του υπολογιστή μόνο στα video games; Η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη σε εργασίες που απαιτούν χρήση προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα ERP ή CRM ή εργαλεία σχεδιασμού (π.χ. Adobe Photoshop).
  • Η σωστή επιλογή της μνήμης RAM, θα εκτοξεύσει την ταχύτητα με την οποία εργάζεστε και ταυτόχρονα και την παραγωγικότητα σας επιτρέποντας την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών παραθύρων (και απαιτητικών) προγραμμάτων.
  • Προμηθευτείτε τα καλύτερα εργαλεία παραγωγικότητας της Microsoft! Η ink4all διαθέτει όλες τις εκδόσεις του MS Office & MS Windows.
  • Προσοχή! Δουλεύοντας πλέον από το σπίτι πέφτει σε εσάς και το βάρος προστασίας του λογισμικού σας! Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προμηθευτείτε και το κατάλληλο Antivirus!

Μια UPS συσκευή ή Σταθεροποιήτης τάσης

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι συσκευές μπορεί λόγω της απότομης πτώσης της τάσης να πάθουν βλάβη. Ένα UPS μας προσφέρει τη δυνατότητα να κρατήσουμε σε λειτουργία τις συσκευές μας και να τις τερματίσουμε σωστά. Αν υποφέρετε και εσείς από συχνές διακοπές ρεύματος, ένα UPS θα σας σώσει σίγουρα!

Η internet σύνδεση χωρίς κολλήματα… με την HRS_Mobile και την υποστήριξη της Vodafone

Έχετε διαμορφώσει το χώρο σας κατάλληλα και έχετε αγοράσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό! Το δίκτυο, το πιο βασικό ίσως στοιχείο του remote working! Για να έχετε πάντα σταθερή σύνδεση χωρίς προβλήματα και ξαφνικές διακοπές θα χρειαστείτε σίγουρα τα παρακάτω:

Ένα range extender

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θέλουμε να συνδεθούμε με τον desktop υπολογιστή μας ή με το φορητό μας μέσω Wi Fi και το σήμα είναι χαμηλό. Αναγκαία προσθήκη είναι τα range extenders για την επέκταση του σήματος.

Home office… με έξυπνες λύσεις

Υπάρχει πιθανότητα η φύση της εργασίας σας να έχει ανάγκη από έντυπο υλικό. Δεδομένου ότι δε βρίσκεστε στο γραφείο, θα χρειάζεστε τακτικά εκτυπώσεις..

Εκτυπωτές και αναλώσιμα

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε εκτυπωτές με ενσύρματη αλλά και ασύρματη σύνδεση. Επιπλέον, διατίθενται και πολυμηχανήματα ώστε να μπορείτε να στείλετε φαξ, να σαρώσετε, να αντιγράψετε και να εκτυπώσετε άνετα και γρήγορα από το σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο μία συσκευή.

Μελάνια Εκτυπωτών

Σίγουρα θα χρειαστείτε μερικές κασέτες με μελάνια αν θέλετε να εκτυπώσετε κάτι. Μια ακόμη επιλογή είναι και τα toner που ενδείκνυνται για εκτυπωτές laser.

Αρκετά χαρτιά

Φροντίστε να προμηθευτείτε αρκετά χαρτιά εκτύπωσης. Ποτέ δεν ξέρετε αν θα σας φτάσουν.

Μία Web camera

Όταν έχετε συνηθίσει στην παρουσία των συναδέλφων γύρω σας, το να μην έχετε επαφή μπορεί να σας επηρεάσει. Ακόμα και εάν τους δείτε για μερικά λεπτά και μιλήσετε μπορεί να αλλάξει η διάθεση σας.

Για αυτό φροντίστε να έχετε μια web camera για να σας βλέπουν και να τους βλέπετε. Αν πάλι προτιμάτε μόνο ήχο, επιλέξτε ένα σύστημα κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη. Τα ακουστικά σας βοηθούν να μείνετε συγκεντρωμένοι χωρίς περισπασμούς. Σε περίπτωση που θέλετε να φτάσετε την εμπειρία ήχου σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο αποκτήστε τα ακουστικά προηγμένης τεχνολογίας (noise-cancelling technology) που εξαλείφουν κάθε θόρυβο.

Εξωτερικός Σκληρός Δίσκος

Για να μην μείνετε ποτέ χωρίς χώρο και να αποθηκεύετε σημαντικά αρχεία on the go θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Έτσι θα είστε πάντα ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σας θα βρίσκονται σε καλά χέρια.

Εργασία από το σπίτι – η πρόκληση νέας 10ετίας

Πλέον το remote working έχει γίνει μέρος της ζωή μας και ακόμα και όταν φύγει η πανδημία πολλές εταιρείες θα συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο. Επομένως είναι και διαχρονικό!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μια work from home κουλτούρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα οφέλη από τη φυσική παρουσία σε ένα εργασιακό χώρο.

Σε εμάς στην ink4all θα βρείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για επαγγελματική εργασία από το σπίτι. Υπολογιστές, περιφερειακά μηχανήματα και αξεσουάρ για οικιακές και business χρήσεις σε πολύ καλές τιμές!